24
nov 16

Het is groen maar het is geen gras

Het is alweer een paar weken geleden, al weet ik de exacte datum niet meer. Zo gaat dat met doorsnee dagen namelijk. Die kun je achteraf niet precies meer achterhalen.
Jos vertrekt naar de Spar om boodschappen te halen. Het is zijn dagelijkse uitje want hij bezoekt niet alleen de Spar dagelijks.
Weer of geen weer, hij vertrekt op zijn tijdelijke scootmobiel om het dorp onveilig te maken.
Nou ja... onveilig is ook weer een groot woord maar in de anderhalf jaar dat we nu in Muiderberg wonen heeft hij zich aardig bekend gemaakt.
Iedere dag vooral een poosje naar het water wat hij hardnekkig de Zuiderzee blijft noemen, al heet het natuurlijk allang niet meer zo.
Daar en onderweg ontmoet hij dorpsgenoten en spreekt iedereen aan die om een praatje verlegen zit.
Zo ook die dag een aantal weken geleden.
Hij is nog helemaal zo lang niet weg als mijn telefoon gaat.

Jos: "Hé, ik sta bij de Spar en daar zijn ze bezig om een bank op te zetten."
Ik: "Een bank bij de Spar? Waar gáát dit over?"
Jos: "Een bank. Een groene Chesterfield bank. Je weet wel, zo'n bank met van die knopen."
Ik: : Ja, ik weet wat een Chesterfield is."
Jos: "Nou, die zijn ze aan het opblazen want het is een plastic bank. Van dat hele dikke plastic of rubberachtig. Van dat dikke plastic waar ook springkussens van gemaakt zijn, weet je wel?"
Ik: "Ja okay, maar wat is daarmee dan?"
Jos: "Hij is schitterend. Een bank met op de leuning reclame van Heineken en champions league. Die kun je winnen en ik wil hem!"
Ik: "Jij wilt een plastic reclame bank?"
Jos: "Ja joh, hij is schitterend! Leuk voor in de tuin, op het gras. Je moet dan een Heineken product kopen en dan je gegevens op de bon zetten en in een bus stoppen die hier staat, dan kun je hem winnen en ik ga dat doen! We gaan hem gewoon winnen, ik weet het zeker!"

Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk op me en als hij weer thuis is en me een foto laat zien van de 2-zits sofa, zie ik hem zelf ook al staan in het plantsoen, hier voor het huis.
Nu heb ik van mijn leven nog nooit iets gewonnen op een tegoedbon voor 2 bekers Ben&Jerry's ijs na van de postcode loterij dus is mijn vertrouwen niet zo groot als bij Jos.

Hoewel Jos absoluut geen Heineken drinker is gaat hij sindsdien braaf iedere dag naar de Spar en koopt 1 blikje Heineken. Je moet immers iets over hebben voor het goede doel. En iedere dag stopt hij braaf de kassabon met zijn gegevens in de daarvoor bedoelde bus.

Gisteren krijgt hij plotseling een telefoontje. Hij heeft de bank gewonnen!!! "Gefeliciteerd, we komen hem morgen brengen."
Daar zitten we dan, samen op de bank en reageren na het telefoontje als een stel kleine kinderen die hun grote droom werkelijkheid zien worden. WE HEBBEN HEM!!!

Vanmiddag stopt er keurig een bestelwagen voor de deur en twee mannen tillen onze gloednieuwe Chesterfield tweezitter uit de wagen en plaatsen hem op ons verzoek in het gras.
sofa2
Is het niet schitterend? En hij zit nog heerlijk ook.
We zijn er zo blij mee!

Share and enjoy:
  • Print
  • email
  • Add to favorites
  • Hyves
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks

Laat bericht achter