5
okt 17

Maaginhoud

"Wat is eigenlijk de maaginhoud van een volwassen mens?" Die vraag zette me aan het denken. Dat is toch ook afhankelijk van het eetpatroon van de persoon in kwestie lijkt me.
Zoals zo vaak bied het internet antwoord op deze vraag.
Een volwassen mens heeft na een zware maaltijd dus een maaginhoud van zo'n 1,5 liter. Dit is echter net als iedere spier te trainen dus bij consequent overeten kan dit oprekken tot meer dan het dubbele hiervan.

BAM! Ik ben weer terug bij vroeger.

Lang, lang geleden was er eens een meisje wat uitgenodigd werd om uit te gaan eten met een jongen.
Naar een steakhouse wel te verstaan. Nou, dat liet ze zich geen tweede keer vragen en enthousiast trok ze haar leukste kleren aan en ging mee.
Na een blik op het menu koos zij een kogelbiefstuk, medium rare.
Zijn blik ging over het menu en bleef ergens onderaan hangen.
"Wat is die 'monster steak?", vroeg hij aan het vrolijke meisje wat hun bestelling opnam.
"Dat is de grootste steak die we hier serveren. Een T-bonesteak. Hij weegt 1,8 kilo en als je hem helemaal opeet is die van het huis. Krijg je niet alles op, dan betaal je hem gewoon. Overigens is hij maar één keer besteld en niet helemaal opgegeten, dus wees gewaarschuwd."
"Doe mij die dan maar," zegt hij enthousiast.
Op luide toon roept het meisje van de bediening opzij, richting de grillmaster: "Eenmaal de monster steak!"
Een bel begint te luiden en het meisje wat met de jongen mee was genomen naar dit restaurant zit verbijsterd voor zich uit te kijken.
Alle hoofden van mensen aan de tafeltjes rondom hen heen draaien hun kant op.
Dit gebeurd wederom als zo'n twintig minuten later de steaks op tafel worden gezet.

Als de jongen nog maar op een kwart is van zijn monstersteak heeft het meisje haar bord al leeg en begint zich toch een beetje te generen.
Hij zal toch niet werkelijk...
Ze besteld nog maar een drankje om toch iets te doen te hebben terwijl hij door zwoegt op die halve brontosaurus op zijn bord.
Halverwege gaat het tempo van eten toch merkbaar omlaag maar hij laat zich niet kennen. Zweetdruppeltjes verschijnen op zijn gezicht terwijl hij ploetert en merkbaar niet meer eet voor zijn plezier.
"Stop nu toch gewoon en geef je gewonnen. Dit is echt niet menselijk meer en ik wil gewoon naar huis."
Maar nee hoor, in een steeds trager tempo gaat het stampwerk door en steeds meer mensen kijken het vlees bijna van zijn bord.
En ja hoor, de laatste hap gaat naar binnen en zij verbeeld zich dat ze het nog halverwege zijn slokdarm ziet zitten.
Wederom gaat de bel achterin het restaurant en een halfbakken applaus welt op in de zaak.
Jongen blij want hij hoeft geen fortuin neer te tellen voor zijn misselijkmakende maaltijd. Meisje met een rood hoofd van schaamte werkt zich snel in haar jas en stapt een tikje geïrriteerd naar buiten.
"Als je nu ook nog durft te zeggen dat je er nog wel eentje op kan, dan sla ik je op je bakkes.", knalt ze er spontaan uit.
"Nee, ik zit nu wel vol ja."

Wat leren we van dit verhaal? Dat die 1,5 liter maaginhoud dus inderdaad relatief is, maar gezond is anders.

En dat meisje... dat was ik.

Share and enjoy:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • Hyves
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Google Bookmarks

2 reacties for "Maaginhoud"

 1. Arthur schreef:

  Nog geen deurwaarders aan de deur?

  Doe eens verstandig en zet hier permanent een streep onder, anders eindig je met enkel anderen rijker maken, ten koste van de kinderen. Is dat wat jij als moeder wenst?

  Waarom zo moeilijk, het is slechts een officieel stukje waar wij beiden doorheen moeten om het echt compleet af te ronden.
  Waarom wil je dit niet, want, uiteindelijk, gaat dit ten koste van onze kinderen.

  Welke idioot adviseert je in dit soort zaken? Is die volledig aansprakelijk te stellen voor de aangedane schade?
  Ga je nog iets van een reactie geven? Negeren is geen uitstel van executie, weet je. Doe verstandig!

  Rond het compleet af en ik hoef nooit meer iets met je te maken te hebben. Rond het echt af, of doe dat niet en geef daarmee aan dat je dit niet volledig afgerond wilt hebben, en dus geen fuck geeft om de toekomst van onze kinderen.

  Want uiteindelijk betalen zij de prijs, van jouw niet meewerken aan volledig afronden. Of snap je fiscale wetgeving, en al die andere zooi, niet?

  Het is heel simpel, niet afronden is volledig aansprakelijk blijven. Zelfs bij overlijden blijft de schuldeiser volledig verhaalbaar gerechtigd, mag alles opeisen om de schuld te voldoen, kinderen worden aansprakelijk gesteld voor alle kosten.
  Waarom? Omdat jij geen fuck geeft! En nergens op reageert.
  Wat een moeder, pfffffffffff.

  Jouw niet meewerken kost mij duizenden euro's per jaar. Dat is dus geld wat naar de Belastingdienst gaat. Op geen enkele manier naar onze kinderen gaat. Voor hun studie, voor hun lasten, voor hun fouten Allemaal geld wat gewoon verdwijnt, en onze kinderen op geen enkele wijze helpt.

  Maakt dat jouw blij?

  Extra grappig, dat geld kun je ook niet claimen voor alimentatie, want officieel hou ik te weinig over om daartoe gedwongen te kunnen worden, behalve voor wat betreft de belastingregels.
  Mooi he, belastingwetgeving. Maakt je dat blij? Dat je mij pijn doet? En daarmee indirect onze kinderen? Want jij betaald geen fuck!!!! Mag ik allemaal oplossen. Kind belt: helppppp!!!!! Moeder not there, fuck you, zoek het zelf maar uit. Vader: ja, ik vreet wel 3 weken brood en water. Want dat is wat er gebeurd.

  Dus wat je feitelijk aan het doen bent is een vader, en zijn kinderen, een financieel oor aannaaien.

  Ben je daar trots op?

  Oh ja, je huidige vriendje durft mij een golddigger te noemen, omdat ik opdraai voor alle rekeningen, maar dat boeit hem niet, hij wil slechts verongelijkt overkomen, en geen zak betalen. In zijn ogen moeten anderen voor hem betalen. Wat een mega lul. Mij een golddigger noemen terwijl ik voor alles opdraai. Dan spoor je echt niet. Wat heeft die lul bijgedragen aan dit hele drama? Oh ja, niets!!!! Alleen maar verwijtende woorden, dat is zijn hele bijdrage aan dit gehele drama. Feitelijk gelul in de ruimte dus, niks geen stuiver bijdragen, wel een grote bek, en dat was het. Wat een ontzettende mega lul.

  Jij draagt geen stuiver bij, ik dien alles te betalen, je reageert nergens op, uiteindelijk ten koste van onze kinderen.

  Interesseert onze kinderen je eigenlijk wel ene moer?

  Ik denk het niet namelijk, want je reageert nergens op, rond niets af, negeert mij volledig, en denkt, klaarblijkelijk, overal mee weg te kunnen komen.

  Fijn voor je, maar denk je nou echt dat je daarmee ontkomt aan de echte geldeisers? Dat van uitstel geen executie komt? Dat onze kinderen hier geen last van gaan ondervinden?

  Wie is de idioot die jouw influistert dat je hiermee weg kunt komen? Of verzin je dit zelf?

  Zo ja, moet jij dan niet zo langzamerhand onder curatele gesteld worden? Gezien hoe onverantwoordelijk jij omgaat met de financiele belangen van meerdere derden?

  Doe gewoon meewerken aan een definitieve streep hieronder! Neem minimaal contact op! Hoe moeilijk is dat?

  Welke haat je ook hebt richting mij, hoeveel moet dat onze kinderen kosten?

  Wanneer stopt deze waanzin van anderen rijker maken omdat jij weigert mee te werken en dit volledig af te ronden?
  Nee, het heeft geen fuck te maken met hoe jij denkt dat het werkt, wat jouw vriendjes je influisteren, het heeft te maken met hoe het echt werkt.

  Tot die tijd, bouw je alleen maar op aan de schade die je onze kinderen potentieel aandoet.

  Kap nou eens met naar die idioten luisteren!!!!

  Die eikels roepen wat, zijn op geen enkele manier aansprakelijk, jij gelooft die sukkels, en onze kinderen zitten met de gebakken peren uiteindelijk. Ik kots op die lui.

  Rond dit af!!!!
  Compleet en totaal!

  Op ouderlijk verantwoordelijke wijze!

 2. Arthur schreef:

  Hallo, wegens nog steeds geen officiele boedelscheiding en alsmaar stijgende rekeningen, het volgende, ik ben gestopt met het betalen van de hypotheek, veel plezier met de deurwaarders, beslagleggingen op toelagen enzovoorts, gedwongen verkoop van inboedel, claimen van waarde verzekeringen (ook die van je geregistreerde partner), en zo meer. Jammer dat het zover heeft moeten komen, gaat vooral ten koste van de kinderen, want wie heeft straks nog geld over om hun bij te springen waar nodig? Niet volledig afronden kost klauwen vol met geld, en daar ben jij schuldig aan. Niet meewerken, ontwijken, negeren, een keer houdt het op.

Laat bericht achter