19
jul 11

Mantelzorgers in de zeik gezet

Ik krijg ineens een column van Sabine Uitslag onder ogen . Ja die dame van het CDA ja.
Hierin zet mevrouw even niet al te subtiel alle mantelzorgers in de zeik naar mijn idee.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand met een normale intelligentie zich daadwerkelijk af kan vragen of het mantelzorg is als ze een ontbijtje klaar maakt voor haar partner.
Nee muts! Dat heet gewoon een daad uit liefde!
Mantelzorg heeft een hele andere definitie, namelijk langdurig zorgen voor een naaste met een handicap of langdurige ziekte. En dan hebben we het niet over een week de griep of van mijn part 6 weken in het gips zitten!
Mantelzorg is niet op visite gaan bij een vriend en daar gelijk even de afwas doen omdat die er op dat moment zelf even niet aan toe komt.
Mantelzorg is 24 uur per dag, 7 dagen per week intensief onbetaald moeten zorgen voor een naaste. En geloof me, dat breekt op!

Ik ben niet getrouwd met mijn man in de hoop dat hij een halve medicus/verpleger/verzorger zou worden voor me.
Ja ik ben dankbaar dat hij het toch maar doet allemaal, maar het verstoord behoorlijk je relatie als hij plotseling noodgedwongen je verzorger moet worden en ik zelf zijn patiënt. Een relatie heeft daar wel degelijk onder te lijden.
En niet alleen de relatie!

Ik zeg het hier nog maar eens... Mijn man heeft op dit moment werk maar wel met een jaar contract. En als mijn mantelzorger is hij wel heel erg vaak gedwongen om later op zijn werk te komen of veel eerder naar huis te gaan.
De kans dat zijn jaar contract niet meer verlengd gaat worden en hij de zak krijgt zodra het jaar voorbij is, is levensgroot aanwezig!

Ik ontvang al jaren intensieve mantelzorg van mijn echtgenoot en heb daarom geen recht op zorg via een PGB.
En hoewel hij het met liefde doet heeft hij daar niet voor gekozen en ik al helemaal niet! Dit is ons gewoon overkomen, opgedrongen als het ware.
Zo heeft hij door de jaren heen naast het partner van mij zijn, allerlei taken erbij gekregen.
Hij is mijn chauffeur, mijn masseur, verpleger, kok, huishoudster, kinderopvang, fysiotherapeut, verzorger en ja soms zelfs noodgedwongen mijn EHBO-er.

Ja we houden van elkaar en willen voor geen goud elkaar inruilen, maar de erotiek is soms ver te zoeken als hij vol twijfels uit zijn werk komt of hij zijn baan wel kan houden en dus zijn gezin kan blijven onderhouden, hij me uit bad moet halen, mijn heup weer in de kom terug moet plaatsen en me dus lichamelijk pijn moet doen voor mijn eigen bestwil!
Dat zijn momenten dat het gevoel van geliefden en partners zijn weleens heel erg moeilijk is Sabine!
Dan hebben we het niet meer over een keer een yogales afzeggen om je zieke vriendin te helpen, dus hou op met je slappe lul praatjes en stop met je idiote vergelijkingen die kant noch wal raken!
Als je niet weet waar je over praat, hou dan in vredesnaam je domme Christen waffel!

Ja ik ben laaiend! En dit is MIJN blog en hier zeg ik wat ik op mijn lever heb.
Een hele gezonde lever gelukkig. Want in tegenstelling tot de rest van mijn lichaam is er helemaal niks mis met mijn organen. Mijn hart zit ook op de juiste plaats.
Enig idee wat dat is Sabine... een hart? Daar zou je eens wat vaker naar moeten luisteren voordat je ongenuanceerde columns plaatst.

Share and enjoy:
 • Print
 • email
 • Add to favorites
 • Hyves
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Google Bookmarks

20 reacties for "Mantelzorgers in de zeik gezet"

 1. doortje schreef:

  Go girl!!!

 2. Cleo_Smile schreef:

  oh, ik zie dat de link in de blog staat... even kijken..

 3. Belinda R (@pinnie1969) schreef:

  Hartstikke goed verwoord meid !!!! xxxxx

 4. Cleo_Smile schreef:

  Ik ken die hele Sabinedoos niet, weet ook niet wat ze geschreven heeft, maar ik "ken" jou..

  Je woede, je radeloosheid zullen terecht zijn. Punt uit.

 5. Bernyy1990 schreef:

  Intens goed verwoord.
  Ik sta volledig achter je.

 6. Anne / @blankepit schreef:

  Lieve Wil,
  Ook mijn bloed gaat koken van hersenloze columns als die van Sabine Uitslag. Een zekere naïviteit kan me soms nog wel ontroeren maar in deze mate is het inderdaad misselijkmakend. Ik ben opgegroeid met een visueel gehandicapte moeder (3% gezichtsvermogen). Vanaf mijn négende poetste ik het huis, kookte ik, deed de was, verleende psychologische hulp (lichamelijk letsel heeft namelijk ook psychische gevolgen) en fungeerde ik als blindengeleidehond. Een mens moet er ook eens uit, nietwaar?! Ik deed het met liefde maar mijn jeugd was wél bepaald ánders dan die van leeftijdgenootjes. Ik word echt ziedend van kortzichtige reacties als die van Sabine Uitslag. Het mens weet duidelijk níet waar ze het over heeft. Zorgen voor iemand met beperkingen eist z'n tol. Iemand die anders beweert leeft buiten de realiteit en ontbeert elk vermogen tot empathie. Ik ben niet iemand die anderen slechte dingen toewenst, maar bij mevrouw Uitslag begint het tóch te kriebelen.
  *verontwaardigd en boos mét jou is*

 7. Kim_Jeroen schreef:

  Je hebt helemaal gelijk meis geef die snol maar op der valie

 8. Boveld schreef:

  Zeg maar trut tegen Sabine.

 9. Harry de Beer schreef:

  Helemaal mee eens

Laat bericht achter