7
jul 17

Tijn

Lieve Tijn,

Afgelopen nacht scheurde de hemel open en met veel donder en bliksem huilde het dikke tranen.
Het was alsof de hemel zelf woedend en verdrietig was over zoveel onrecht want een kind van 6 jaar hoort een heel leven voor zich te hebben terwijl dat van jou juist ophield.

Tot december 2016 had ik nog nooit van je gehoord en ineens stond je daar met je vader voor het glazen huis.
Jij wilde graag nagels lakken voor het rode kruis, het goede doel van dat jaar. Je zou een uurtje of zo in het glazen huis, tegen betaling nagels lakken. Dat uurtje liep nogal uit en het bleef niet bij die dag.
Je ging door want iedereen had je al in het hart gesloten.

Hersenstamkanker. Wat een klote naam voor een klote ziekte.
Genezing was onmogelijk en het zou je laatste kerst gaan worden, wist je vader al te vertellen. Maar ondanks dat wilde je andere mensen helpen met je actie.
Je haalde in je eentje 2 miljoen Euro op voor Serieus Request en wat waren we allemaal trots op je. Onze nationale held.

Na de actie ging je ook weer door en je kreeg je eigen nagellak lijn, lakken voor Tijn. Iedereen kon voor een tientje een flesje nagellak kopen want er bleek een robot te bestaan die andere kinderen met hersenstamkanker kon behandelen waardoor die rot ziekte ineens niet per definitie dodelijk hoeft te zijn. Maar die robot kost een miljoen en dus moest en zou die miljoen er komen vond je.
Gisteren liep de actie af en gisteravond werd bekend dat je het gehaald had! Het miljoen is binnen en de robot kan besteld worden.
Voor jou komt het te laat helaas. Je overleed afgelopen nacht.

Blijkbaar had je een taak op deze wereld en je hebt je taak volbracht.
Rust zacht lieve Tijn. Rust zacht.

Share and enjoy:
  • Print
  • email
  • Add to favorites
  • Hyves
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks

Laat bericht achter